בואו לשאול איתי: המדריך למשתתף והמשתתפת בחוגי בית ברשות המקומית

לשלטון המקומי השפעה מכרעת על חייהם של התושבים והתושבות בתחומו, מוסדות חינוך, רווחה, תחבורה, פנאי, תרבות ועוד. ב31/10/23 יתקיימו הבחירות לרשויות המקומיות בישראל. הזירה פוליטית המקומית מהווה זירה משמעותית ביכולתו של התושב להשפיע באופן דמוקרטי על עיצוב המרחב המקומי ואופיו. הצעד הראשון בכדי להשפיע הוא הצבעה בבחירות המקומיות לראש הרשות ולרשימה למועצת הרשות.  

אבל… איך נדע למי להצביע? ואיך נכיר בכלל את המועמדים והמועמדות שרצים ורצות ברשות שלנו? מה האג'נדה שלהם ומה הם מבטיחים שיעשו אחרת בעיר במידה ויבחרו? אחד מהכלים שעומדים לרשותנו כתושבים ותושבות – השתתפות בחוגי בית 

מקדמים נגישות עירונית במרחב

בלינק 20 אספנו עבורכם נתונים וניסחנו שאלות הנוגעות ב-10 סוגיות ליבה בתחום האחריות של הרשות המקומית ואחריותה למימוש זכיותיהם של תושביה, אנשים עם מוגבלות ומשפחותיהם. אנחנו מזמינים אתכם להגיע לחוגי בית פיזיים או ווירטואליים ולהציף את הנושאים החשובים הללו. לא פעם סוגיית הנגישות העירונית וזכיותיהם של אנשים עם מוגבלות נדחקים לשוליים בשיח הציבורי והפוליטי וזו ההזדמנות שלכן ושלכם לעשות שינוי, קטן כגדול.  

 

עשרת שאלות הזהב:

  1. במידה ותבחר/תבחרי כיצד תפעל/תפעלי לקידום זכויות תושבים עם מוגבלות ברשות?  
  2. מחדל הסעות לילדים במסגרות החינוך המיוחד – דוח מבקר המדינה בנושא משנת 2021, מצביע על תקלות חמורות בבטיחות, היעדר פיקוח של הרשות, מערך מצומצם מאוד של ההסעות והמון הורים מתוסכלים שחוששים לשלוח את ילדיהם לבית הספר בהסעות כתוצאה מכך. כיצד את.ה תפעל.י לשנות את המצב הקיים ותטפל.י בסוגיה?  
  3. הנגשת מרחבים עירוניים ומבנים ציבוריים – הרשויות המקומיות קיבלו הארכה להנגשה של כלל המרחבים והמבנים הציבוריים עד סוף 2026 וכן נקבע שמדי שנה כל רשות מקומית חייבת להנגיש 25% מהמקומות שטרם הונגשו עד תום התקופה. מדובר בבית ספר, שירותי בריאות, רווחה ועוד – כיצד את.ה תפעל.י על מנת להנגיש באופן מלא ומיטבי בהתאם לחוק על מנת לא להיגרר לבקשת הארכות נוספות במועד הבא כפי שנעשה במועד האחרון?  
  4. תחבורה – דוח מבקר המדינה לשנת 2021 מצא כי יותר ממחצית מ-27 אלף תחנות האוטובוס הקיימות בישראל אינן נגישות בישובים שנבדקו. כיצד תפעל.י לתיקון המחדל וקיום הנגשה מלאה של התחנות פיזית וחושית?  
  5. פנאי ותרבות – מרבית מהאירועים העירוניים אינם נגישים לאנשים עם מוגבלויות או נעשים בהפרדה. כדוגמת אירועי החופש הגדול שלא נגישים לילדים עם צרכים מיוחדים, מרכזי צעירים או מרכזי תרבות שהפעילות שלהן אינה נגישה לתושבים עם מוגבלות – מה עמדתך בנושא הפרדת הפעילויות לאנשים עם מוגבלות וכיצד תפעל.י לקידום נגישות בפעילויות העירוניות?   
  6. מסגרות חינוך מיוחד – בכל רשות ישנה עובד.ת סוציאלית שמלווה משפחות והורים לילדים בחינוך המיוחד. אך, המענה שקיים הינו מאוד מצומם, מסורבל והורים מוצאים עצמם טובעים בבירוקרטיה רצים מהרשות למשרד החינוך כדי לממש זכותם הבסיסית – הזכות לחינוך. ישנו אתגר משמעותי היום בקבלת הזכויות למשפחה מיוחדת, ברישום לגנים עם מענה מותאם וקבלת סייעת צמודה – כיצד  תפעל.י לייעל את המערך העירוני לתת להורים ולמשפחות מענה ראוי ולהקל משמעותית על התהליך כיום? 
  7. תעסוקה – אחד האתגרים המשמעותיים היום לאנשים עם מוגבלות הוא בתחום התעסוקה, מסיבות מגוונות – כיצד תפעל.י בכדי לסייע ולקדם תעסוקה של אנשים עם מוגבלות בעירך?  
  8. ייצוג הולם – שיעור כלל הרשויות המקומיות שעומדות באופן מלא ביעד הייצוג ההולם עומד על 68% אחוזים – מה התוכנית שלך לקידום העסקה של עובדים עם מוגבלות בדגש על תפקידי מפתח ברשות?  
  9. עסקים נגישים – למרות החובה החוקית בישראל עדין ישנם עסקים רבים שאינם נגישים לאנשים עם מוגבלויות שונות, זאת למרות שעסק נגיש הוא עסק רווחי יותר – אנשים עם מוגבלות מהווים כ20% מהאוכלוסייה ונגישות תאפשר גם לאוכלוסיות נוספות לבקר בבתי העסק ולהיות חלק מהנעת הכלכלה. כיצד תפעל.י ברמה העירונית לעודד ולסייע לבעלי העסקים בעיר להנגיש את עסקיהם בהתאם לחוק?     
  10. בריאות הנפש – במידה ותבחר.י כיצד תפעל.י על מנת לעודד מענים בתחום בריאות הנפש בעיר, בתים מאזנים, שירותים בקהילה, מועדונים קהילתיים ועוד? 

עלית לחוג בית בזום? ביקרת בחוג בית של שכן?
שתפו אותנו וכתבו לנו ברשתות החברתיות, מה היו תשובות המועמדים ומה הבטיחו שישנו בתחום הנגישות במידה וייבחרו

עלית על קו אוטובוס שלא מקפיד על כריזה? חסמו את המעבר במדרכה לכיסא גלגלים? לא הצלחת להיכנס למקום שהדביק על דלתו מדבקת נגישות? שלח/י לנו תמונה ותיאור קצר של המקרה, ויחד ננסה לשנות את המציאות!

    Add a file

    צור עימנו קשר